Borítókép
Rólunk

ILPEA Network idehaza

Az ILPEA ProfExt Műanyagdolgozó Kft. jogelődjét a HAB Gazdasági Munkaközösséget 1987. október 10-én alapította két fő, majd 1988. január 15-én a Gmk. hat fővel növekedett. A megalakulás utáni első két évben csak lágy PVC profil extrudálással foglalkozott, majd 1989-tol a tevékenységi kör az extrudált profilok végtelenítésével (hegesztésével) bővült.

A HAB Gmk termelésének, árbevételének növekedésével elkerülhetetlenné vált a Gmk. Kft-vé történő alakulása. 1992. január 1-én alakult meg a ProfExt Műanyagfeldolgozó Kft., 1 millió forintos alaptőkével, átvéve a HAB Gmk által már megszerzett jogokat az összes kötelezettséggel.

Az 1993. év áprilisában az Industrie ILPEA S.p.A. 50%-os tulajdonjogot szerez, majd ezt követően az ILPEA a többi tulajdonos egyetértésével alaptőkét emel, és így 80%-os tulajdonosként megindítja a ProfExt Kft technikai színvonalának európai szintre emelését. Az ILPEA bekapcsolódásával rohamosan növekszik az árbevétel és a termelés minőségének technikai színvonala.

1996-ban újabb jelentős beruházásokat indítanak a tulajdonosok, melyek 1997. júliusában fejeződnek be. Többek között felépül egy 2000 m2-es gyártó csarnok, új kemény és lágy PVC extruder- és hegesztőgépek üzembe helyezése történik.

1997-es évben a cég nevét ILPEA ProfExt Kft-re változtatjuk, igazodva a külföldi partnereinkhez. A cég dinamikus fejlődésével egyre nagyobb hangsúlyt kap a vásárlóink és az anyacég minőségi elvárásainak való megfelelés. A minőségi rendszerünk folyamatos fejlesztésének eredményeként az év végén bevezetésre kerül az ISO9002 minőségbiztosítási rendszer, mellyel felzárkózhatunk az európai minőségi követelményeknek megfelelő termékeket forgalmazó cégek soraiba. A tanúsítást az ÉMI-TÜV Bayern Kft. végezte, mely tanúsító szervezet az ILPEA más gyárait is auditálja.

2000-ben egy új, 2000 m2-es kemény PVC üzem használatba vételére került sor, mely a termelés növekedésével a 2001-es év során új extruder - és hegesztőgépekkel bővült.

2001-ben a cégünk az elsők között kapta meg az ISO9001: 2000-es, új minőségügyi tanúsítványt.

2003-ban a környezetvédelmi rendszerünket sikerült olyan szinten kiépítenünk, hogy az megfeleljen a törvényi előírásoknak, az ISO követelményeknek és a vevői elvárásoknak egyaránt. A folyamatos fejlesztések és dolgozóink környezettudatos viselkedésével cégünk, az ILPEA vállalatok közül elsőként szerezte meg az ISO14001:1996-os szabvány szerinti tanúsítást.

Cégünk tevékenységét ISO9001:2015 és MSZ EN ISO 140001:2015 tanúsítványok alapján végzi.

A Kft termelési tevékenysége jelenleg is növekszik, amit folyamatos technológiai változtatásokkal, takarékos anyag és energia használattal, csökkenő környezeti kibocsátásokkal, a gazdaságos gyártásra való törekvéssel teszünk egyre versenyképesebbé. Ennek jegyében 2005-ben felépült egy korszerű, az új vásárlói igényeknek megfelelő 1700 m2 -es koextrudált profil gyártására alkalmas üzem is, mely további munkalehetőséget biztosít a környéken élőknek.

2013-ban bővítettünk a termékportfóliót a zuhanykabin szigetelő, és díszítő profilok gyártásával, amit kizárólag külföldi partnereink részére értékesítünk.

A termelési tevékenység 88%-át hűtőszekrény alkatrészek gyártása teszi ki. A legnagyobb vevő (~60%-ban) az Electrolux jászberényi és nyíregyházi vállalatai.

További értékesítések történnek még a Magyarországon található hűtőszekrényeket gyártó kisebb-nagyobb vállalatok, illetve szervizek részére.

Többek között: Dometic Zrt., Carrier CR Magyarország Kft., Vestfrost Zrt., Crown Cool Termotechnika International, Coldmatic-General Kft , BESSER Hungária Kft.

A külföldi vevőink igényeinek megfelelően szállítunk több hűtőszekrény és fagyasztóláda gyár számára is.

Néhány példa ezek közül: Frigoglass Grup, Metalfrio Group, DITL Metal s.r.o, EPTA Group, WHIRPOOL, Indesit, Riviera, Nedis OY, Rec Temovex, illetve az ILPEA csoport gyárai.

Az ILPEA ProfExt Kft fontosnak tartja a környezet megóvását, illetve a környezetbarát technológiák alkalmazását. A fenntartható fejlődés elvei szerint, a Kft további tevékenységét a környezettel összhangban és gazdaságosan kívánja folytatni.