Az ILPEA

Egy Csoport folyamatos fejlődésben

Az 1960-ban alapított Industrie ILPEA a világ egyik vezető vállalata a műanyag, mágnes és gumi összetételű komponensek tervezésében és gyártásában. Az ILPEA „főhadiszállása” területileg Olaszországban van, ezen belül is Malgesso-ban (Varese)helyezkedik el. Itt fejlesztették ki az ILPEA világhírű-stratégiáját, amely már mind az európai, mind a tengerentúli telephelyeken megjelent. Néhány jelentős esemény is hozzájárult az ILPEA sikeréhez:

* Az amerikai Pantasote Csoporttal való fúzió 1970-ben;

* A Pantasote Rt. Nyugat-európai vállalatainak megvásárlása, a jelenlegi vezetéssel együtt néhány nemzetközi bank segítségével 1989-ben;

* Új gyártóüzemek létrehozása, vagy már meglévő vállalatok megszerzése a vásárlók közelében: Magyarországon, Indiában, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Spanyolországban és Svédországban, a ”világpiac” és a ”vásárlók szolgálata” elvei alapján, amelyeket az ILPEA sikeresen alkalmaz már évek óta.

A csoport hatásköre három részleget takar:

MŰANYAG TERMÉKEK

Ez a részleg alkalmas a vásárlókkal történő közös tervezés során innovatív alkatrészek gyártására a különböző piaci szektoron belül, a konyhai kisgépektől az autó alkatrészig és az ablak keretektől a fürdőszoba elemekig.

TECHNIKAI TERMÉKEK GUMIBÓL

Ennek a részlegnek két nagy üzeme van Friuli-ban ás Lombardy-ban amelyek a konyhai kisgépek alkatrészeinek gyártására specializálódtak. Azonban ma már más gyártási területekre is szállítanak, úgy mint a gépkocsi iparba a hidak, alagutak és vasutak konstrukciójához és az ablak keretek gyártásához, ugyanúgy, mint az építőiparba.

MÁGNESES TERMÉKEK

Ez a részleg 1968-ban alakult, eredetileg hűtőszekrények tömítőkereteiként szolgáló rugalmas mágneses profilok gyártására, de hamarosan egyéb iparágakban használatos mágneses termékek gyártása is megkezdődött. Ezen termékek előállítása extrudálással, és mángorolással történik ferrit port tartalmazó alapanyagból.

Mindhárom részleg több telephelyen is megtalálható, ahol ipari és piaci feladataik gyakorlatilag megegyeznek. Minden egyes részlegnek megvan a saját vezetése, saját kutatási és fejlesztési központjai, ugyanúgy mint értékesítési rendszere, amely saját gyártási szektorára koncentrál, hogy végrehajtsa és garantálja a specializáció megkívánt szintjét.

KUTATÁS ÉS FEJLŐDÉS

Az ILPEA teljes mértékben kielégíti a különböző iparágak szükségleteit, mind alapanyag, mind szolgáltatás szempontjából. Ezt biztosítják a Vállalat folyamatos beruházásai a kutatás és fejlesztés területén. Az ILPEA laboratóriumai az elemzést szolgáló, legmodernebb eszközökkel vannak felszerelve (DSC, TGA, FTIR, MFI, VICAT, HDT, stb.), ennélfogva minden szükséges kutatás elvégezhető annak érdekében, hogy az elengedhetetlen megoldások optimalizálva legyenek a folyamatos fejlődés során.

Az ILPEA legfontosabb céljai többek között a következők: tevékenységének változatossá tétele, új termékek bevezetése, minőségi fejlesztés, a környezetre gyakorolt hatás csökkentése és minden termék teljeskörű visszaforgatása a körfolyamatba. A folyamatos kutatás új anyagok, eljárások és termékek kreációját eredményezi. Az ILPEA több mint 40 szabadalmaztatott termékkel büszkélkedhet világszerte, és valamivel több mint 10 nemzetközi védjegy tulajdonosa.

Az ILPEA legjelentősebb tevékenységei közé tartoznak a következők:

* kemény és lágy anyagok ko-extrudálása, fém szalaggal megerősítve;
* műanyag profilok gyártása mágnesszalaggal;
* olyan hosszú élettartamú anyagok használata, amelyek nem igényelnek felszíni festést;
* habosított anyagok használata, melyek jelentős súlycsökkenést eredményeznek;
* PVC-mentes és halogén-mentes anyagok fejlesztése.

TERVEZÉS

Újítások a vásárlók megelégedésére

Az ILPEA egyik legerősebb oldala, hogy képes új megoldásokat létrehozni, gyors tervezéssel és fejlesztéssel kombinálva, valamint egyeztetve ezt a vásárlók igényeivel. Az ILPEA Műszaki Tervezés Részlegét magas fokon képzett és intuitív mérnökök és műszaki szakemberek képviselik, akik kifinomult eszközökkel és rendszerekkel dolgoznak, valamint a termékeket a vásárlókkal szoros együttműködés során fejlesztik ki (közös tervezés).

Az ILPEA műszaki tervező csoportjának a részvételével, a vásárló biztos lehet abban, hogy a lehető legjobb eredményt kapja, egészen a project kezdetétől. A tervek és a gépek fejlesztése számítógépek és speciális software programok (CAD / CAM) segítségével történik. Ez biztosítja, hogy a gépezet pontosan működik.

TERMELÉS

Tervezés és módszertan

Az ILPEA számítógép-vezérelt rendszereket használ, így minden egyes termék iparosítása a lehető legnagyobb precizitással történik. Ennek eredményeként, az ILPEA olyan helyzetben van, hogy képes a termelést rugalmasan irányítani, és a változó termék-mennyiségek esetén is magas minőséget garantálni. A Vállalat műszaki, technikai tudásának egy részét az extrudálás, fröccsöntés, sajtolás és a fröccs-hegesztés képezi. A számítógép-vezérelt telephelyek garantálják a különböző anyagokból készített termékek kiváló minőségét, ahol a vásárlók céljai és a minőségi specifikációk találkoznak.

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

Garantált eredmények

Minden egyes, az ILPEA által kifejlesztett és gyártott terméket a ”Minőségbiztosítási Rendszer” ellenőriz a termelés különböző szakaszaiban, amelyet évekkel ezelőtt vezettek be, és azóta is folyamatos tökéletesítés alatt áll. A termék vizsgálata a következő szakaszokban történik: a vásárló igényeinek alapos tanulmányozása, az ajánlat előkészítése, a megrendelés besorolása, a terv realizálása, a prototípus fejlesztése és végül a gyártása. A Minőségbiztosítási Rendszer ellenőrzi, hogy minden előállított ”tulajdonság”, mind az alapanyag, mind a termék esetén, megegyezik a vásárló igényeivel. Ezen erőfeszítések eredményeképpen a minőség magas foka jön létre. A Vállalat a TÜV-Bayern által kidolgozott ISO 9001 és QS 9000 szerint működik.

Az ILPEA termelési telephelyeit a vásárlók szomszédságában állította fel az ú.n. ”globális együttműködés” stratégiájával összhangban. Ennek eredményeképpen, a Vállalat olyan helyzetben van, hogy a világ legfontosabb hűtőszekrényeket és fagyasztószekrényeket gyártó vállalatának ”időben” tud szállítani. Az ILPEA folyamatosan fejleszti az előbb említett termékeket, és már 14 nemzetközileg szabadalmaztatott terméket szerzett ebben a szektorban.